Så, äntligen är bloggen igång 🙂 Tänkte blogga om lite djupare grejer idag. Nämligen om vad men egentligen vill ”göra” med sitt liv.

Jag tycker att det är många som verkar göra allting annat än det som de egentligen vill göra, tycker inte ni det? Det verkar som att alla bara stannar upp i det där ”hamsterhjulet” av vardag, jobb med 4 lediga veckor om året och lite helgmys mellan varven. Varför inte försöka göra lite mer roliga saker där man njuter mer av livet hela tiden, undrar jag?

Jag har hittat en bra balans där jag inte jobbar fulltid så att jag har mer tid för att göra det jag tycker om även mitt i veckan och det tycker jag att fler borde göra! Jag menar, så väldigt mycket pengar behöver man inte, utan då är det mer värt det att tjäna lite mindre pengar, men ha möjligheten till mer fritid, eller hur?

Gör vad DU vill

Det är alldeles för många som fokuserar på karriär, att platsa in i samhället genom att skaffa barn, gifta sig, skaffa större och större bostäder och massor av annat som man kan leva utan och istället mysa mer tillsammans med dem vi älskar, tycker jag!

Det är till och med på et viset att det finns massor av källor som visar att det som de flesta äldre svarar när frågan gällande om det är någon de ångrar i sitt liv nästan alltid besvaras med att de önskar att de spenderat mer tid tillsammans med familjen istället för all den tid som lades på jobb. Är inte det bevis nog för att vi borde lugna ner oss och lyssna till de äldre, kan jag tänka.

Lista dina största intressen

Jag gillar yoga, att umgås med mina vänner och att sjunga i kör. (Läs mer om mig här). Detta är mina tre topp svar i listan över vad jag anser gör livet värt att leva. Nu är detta knappast intressen som alla har, men alla kan hitta ett par stycken saker i livet som man tycker extra mycket om och då tycker jag att man ska tänka igenom om det inte vore som så att det blev lite roligare att leva om man fick pyssla med detta mer?

Om det är så att man håller med mig i detta, men känner att man vill tjäna pengar så kan man ju alltid testa om det inte finns någonting av de intressen som man har som man kan jobba med, då får man med ganska stor säkerhet ett trevligare liv!

Jag tror att jag senare ska börja med att hålla kurser i yoga mer och mer och arbeta på mitt vanliga jobb mindre och mindre, trots att mitt vanliga jobb har högre ”status”, men varför ska man bry sig om sådana saker? Huvudsaken är väl att man har det så bra som möjligt? Alla dagar i veckan!

Skaffa mer ledig tid

Det är så synd att det är så många som arbetar hela året runt för att sedan få ett par veckors ledighet under sommaren, hela livet passerar ju förbi medan man är på ett jobb! Passa istället på att tänka igenom vilket av dina intressen du vill ägna mer tid åt och testa att göra så som jag gör!

Jag har blivit en mycket trevligare människa efter att jag bestämde mig för att det skulle in mer körsång och mer yoga och massor av tid över för mina vänner i livet, så det är definitivt ett tips från mig till er alla!