Idag är det otroligt mycket som vi ska hinna med, det är inga konstigheter med det, utan så är det för oss alla. Frågan är väl om allt det där som vi ser som självklara delar av vår vardag verkligen behöver finnas med, eller om vi kan delegera om eller till och med ta bort vissa saker?

Ofta är det ju våra intressen och det vi verkligen behöver och vill göra som vi väljer bort för att hinna med allt det där andra som ”måste” göras. När man sitter ner och funderar över allt som man gör under vardagarna är det ganska troligt att man hittar ett par saker som man direkt känner att man kan plocka bort och byta ut den tiden mot att istället göra någonting som man verkligen vill.

Förena INTE nytta med nöje!

Ofta försöker vi förena nytta med nöje och är nöjda med det, men det är bättre att istället endast fokusera på nöje och helt ta bort nytta emellanåt. Istället för att irra runt under helgerna och göra massor av ”viktiga” saker så kan man istället stanna hemma och mysa tillsammans. Det är en typisk sådan sak som ofta hamnar långt ner på listan för att det känns som att det är alldeles för onyttigt, men det är faktiskt tvärtom!

yoga + balansplatta = <3

Jag märker att jag mår så mycket bättre när jag umgås mycket med mina vänner, tränas extra mycket yoga och sjunger i kören. Alla ni andra som har andra intressen kommer också att må mycket bättre om ni tillåter er att ha det lite mer mysigt i livet!

Ett annat tips är att ”ta med träningen hem”. Alltid när jag tränade förut var jag tvungen att ta mig till gymmet, löpspåret eller liknande. Dock har jag insett att viss träning är mycket enkel att ta med hem. Till exempel sysslar jag ganska mycket med balansträning i yogan och använder bland annat en balansplatta. Dock kan man hitta en billig balansplatta för bara några hundralappar(!). Med min balansplatta kan jag träna jättemycket effektiva övningar hemma. Supersmidigt, ett tips bara!

Sluta lite tidigare vissa dagar

Varför inte göra som så att du slutar lite tidigare en dag i veckan där du kan ha egentid och göra det du tycker allra mest om? Vare sig det, som för mig, är yoga, vänner och körsång, eller om det är fiske, simning, matlagning eller vad det nu kan vara så kommer det att vara väldigt värt det när du tar den där extra lilla tiden till att göra bara det!